Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за обслужването при покупка на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да, споделям Вашите мнения, но това не прави TS по скапан от останалите двигатели.
    Всичко, което се "пържи" загива, рано или късно
    Аз жал нямам... редовно минавам 6000, но не издевателствам над колата. Съобразявам се с възможностите и.
    И такава поддръжка и правя ( дано някой ден ми се отблагодари ( а дано , ама на дали )), че съм набил мин 5000лв е така за глупости ( според някой).
    Всичко съм и сменил - предници, задници, дебитомери, свещи + стандартното и т.н. ....

както и да е отплеснах се Sorry

Не мисля, че TS е по лош двигател. Ако имате конкретни примери...

Comment

Някой може ли да състави относителна таблица описваща задължителното/препоръчително обслужване на автомобилите в тази категория?

На колко км. пробег следва да се смени кое... Например:

40-50,000 км: ламбда сонда
      10-15,000 км: свещи
      масло, филтри, накладки, амортисьори, и прочее...

Вярвам, така темата ще улесни много младши Алфисти
      2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
      .

Comment

Maслен филтър при всяка смяна на маслото
        Масло всеки сменя различно, но като цяло ако е пълна синтетика 8-12.000км.Аз поне гледам в този диапазон да сменя маслото.
        Накладките много зависят от стила на каране, може да ги стопиш за нула време, може с години да караш...сменят се когато се износят, а се проверяват през известно време примерно няколко месеца
        амортисьорите също се тестват преди да се сменят...това не са консумативи
        Въздушния филтър е най-лесен.Като го отвориш, ще познаеш, дали е за смяна...ако не е много мръсен и едно бързо изтупване ще му свърши работа за още малко време, въпреки, че е под 20лв и така и така си отворил....
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Това добре, а на какъв интервал се сменят да речем:

Масло на скоростната кутия
          Спирачна течност
          Полен филтър
          Други филтри като цяло...
          Свещите сменят ли се като консуматив на интервали от 10-15 хил. км или ...?

Ремъци, ролки на 40,000 км ?
          Last edited by Kiber; d.m.y г., 16:19.
          2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
          .

Comment

свещи се сменят като изгорят-имаш лампа на таблото.едно кето реотан.
            Като изгори една, смени си всичките...
            филтъра на климатика всяка пролет и всяка есен поне...ама си зависи, де...някои хора не знаят, че го има дори.
            Други филтри..какви?Нафтовия филтър си го сменяй примерно на 2 смени на масло.Спирачна течност може да си я смениш сега и дълго време няма нужда да я пипаш, антифриза на 2-3 години, маслото в скоростите ако искаш може да си го смениш...то кара много дълго.

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Привет колеги,
              от сега си казвам - нищо не разбирам от покупка на кола, понеже ми предстои първата.Спрял съм се на 156-ца дизел (1.9?) и разполагам с около 4500 жълтици.Има ли смисъл да гледам алфите от мобиле-то по 3800-4200 лв.?И да се доверявам ли на автокъщите?Знам , че е задължителен прегледа и ще го направя, но реални ли са им цените, това искам да знам
              Поздрави!
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

Реални са цените, въпроса е да намериш читав екземпляр. Защото, от поне 6 обяви, които бях сортирал и изглеждаха колите най-читави, само една ставаше, другите бяха плачевни... ако можеш по някакъв начин да си водиш с теб алфист, който е запознат с модела, най-добре. Има си тънкости тази кола, не е като да купуваш Голф, и ако не се видят навреме, после колата за 3-4 месеца ще ти е излязла не 5000 лв, а 7-8 хиляди...

Ти иначе хубаво разполагаш с 4500, ама нали си предвидил, че до месец след покупката, ще си още 1000-1500 лв назад? Само регистрацията, ГО, екотаксата и каското са ти поне 600-700 лв, в деня на покупката...
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                  ......Спрял съм се на 156-ца дизел (1.9?) и разполагам с около 4500 жълтици.Има ли смисъл да гледам алфите от мобиле-то по 3800-4200 лв.?И да се доверявам ли на автокъщите?.....
                  За кола от автокъща това е първоначалната инвестиция.Наистина трябва да си приготвиш прилична сума за следващите дни......

За тези пари има и коли във форума.
                  Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Здравейте!Начинаещ шофьор съм и имам нужда от малко помощ.Предстои ми покупка на първи автомобил и реших това да е 156-ца (Italian style :P) дизелче.Бихте ли ми дали съвет на какво да наблегна при огледа на колата , най вече кой двигател е по надежден 1.9 или 2.4 , като при еднакво качество аз лично бих избрал 1.9 (литъра си е литър за бедния студент),но не и ако после ще дам спестяванията по ремонти.Също ако може да ме насочите към сервиз за диагностика преди покупката ,аз съм от Поморие ,а колата най вероятно ще я купувам от Бургас ,така ,че да е някаде Бургаска област.Благодаря предварително!

Comment

Първоначално публикувано от stefzeer Покажи съобщение
                      Здравейте!Начинаещ шофьор съм и имам нужда от малко помощ.Предстои ми покупка на първи автомобил и реших това да е 156-ца (Italian style :P) дизелче.Бихте ли ми дали съвет на какво да наблегна при огледа на колата , най вече кой двигател е по надежден 1.9 или 2.4 , като при еднакво качество аз лично бих избрал 1.9 (литъра си е литър за бедния студент),но не и ако после ще дам спестяванията по ремонти.Също ако може да ме насочите към сервиз за диагностика преди покупката ,аз съм от Поморие ,а колата най вероятно ще я купувам от Бургас ,така ,че да е някаде Бургаска област.Благодаря предварително!
                      веднага ти отговарям на въпроса със сервиза, щом си от Поморие най-близкия сервиз на Алфа е този на Радо - на изхода на Поморие към Слънчев Бряг, преди КПП-то 20-30 метра
                      там ще ти обърнат внимание и ще получиш качествено обслужване на новата си италианска придобивка
                      успех с избора

Comment

Ее супер е щом има в Поморие, а нещо за двигателите да ми кажете като надеждност и задължително след 2000г. ли да гледам ?

Comment

Първоначално публикувано от stefzeer Покажи съобщение
                          Ее супер е щом има в Поморие, а нещо за двигателите да ми кажете като надеждност и задължително след 2000г. ли да гледам ?
                          Е не е толкова задължително след 2000г...
                          И като цяло са със сходна поддръжка като може би на 2.4 е леко по скъпа! Затова просто вземи по запазения екземпляр без значение 1.9, 2.4...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Е не е толкова задължително след 2000г...
                            И като цяло са със сходна поддръжка като може би на 2.4 е леко по скъпа! Затова просто вземи по запазения екземпляр без значение 1.9, 2.4...
                            зависи какво правиш на 2.4-ката... знаеш някои неща по мотора са х5, а не х4, съединителя и т.н не е ли различен и той?....не знам, дали не хващаше и повечко масло 2.4-то...

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                              зависи какво правиш на 2.4-ката... знаеш някои неща по мотора са х5, а не х4, съединителя и т.н не е ли различен и той?....не знам, дали не хващаше и повечко масло 2.4-то...
                              е да 1.9-събира 4.2л, а 2.4-5л...другото беше че едната ролка на пистовия ремък е около 250-300лв...
                              Абе по скъп е като цяло, но пък ако по читав и запазен, по добре нея да си вземе, да не го спират тези неща, но най-добре избира си дадена кола, води при Радо ако я одобри и той я взима и се радва на живота
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тамън ще я пробвам 20 км до там

Comment

Working...
                                X